Notificare privind tabloul de bord al colaboratorilor WordPress pentru eliminarea viitoare a furnizorului Facebook oEmbed

Contribuitorii WordPress discută diferite strategii pentru a răspunde la Facebook și Instagram renunțând la asistența oEmbed neautentificată pe 24 octombrie. WordPress va elimina atât Facebook, cât și Instagram ca furnizori oEmbed. Când un utilizator încearcă să încorporeze conținut lipind o adresă URL așa cum a făcut-o în trecut, este posibil să nu înțeleagă de ce nu mai funcționează. Ei ar putea presupune că WordPress a rupt încorporările, provocând o creștere a sarcinii de asistență pentru această modificare.

În urma unei actualizări de bază 5.5, care a depreciat jQuery Migrate și a inundat forumurile oficiale de asistență cu rapoarte despre site-uri defecte, unii colaboratori se tem să aibă o altă situație în care utilizatorii sunt lăsați în întuneric.

„Cred că este de dorit o notificare a tabloului de bord”, a spus Jon Brown. „În caz contrar, nu avertizăm preventiv oamenii într-un mod în care se pot pregăti și trece la o altă soluție. Îi anunțăm în același moment în care se va întrerupe (când editați o anumită postare). Nu cred că putem presupune în siguranță că datele cache vor persista pentru totdeauna, o mulțime de rutine de acolo curăță datele tranzitorii înainte de data de expirare indicată.

Brown a sugerat ca WordPress să detecteze apelurile către încorporările în cache și să avertizeze utilizatorii înainte ca apelurile să aibă șansa de a eșua, astfel încât să poată lua în considerare activarea unui plugin pentru a menține încorporările lor funcționând mai fiabil.

Discuția rămâne deschisă în postarea make.wordpress.org/core și biletul trac corespunzător. Spurlock a spus că WordPress va elimina probabil furnizorii Facebook și Instagram oEmbed în viitoarea versiune 5.6 (programată pentru 8 decembrie), dar ar putea fi livrată și într-o versiune minoră de 5.x care are loc după 24 octombrie.

Leave a comment