Google își lansează oficial poveștile web pentru pluginul WordPress

La două luni și jumătate de la lansarea versiunii beta publice, Google și-a lansat pluginul Web Stories pentru WordPress. Până în prezent, pluginul are peste 10.000 de instalații active și a obținut un rating solid de cinci stele din patru recenzii.

Google a creat formatul Web Stories prin intermediul proiectului său AMP pentru a permite editorilor să creeze povești bogate din punct de vedere vizual. Este orientat în principal către vizitatorii site-ului mobil, permițându-le să treacă rapid prin paginile povestirii cu mici bucăți de conținut.

Pluginul Web Stories creează o interfață vizuală în cadrul WordPress pentru crearea de Stories. Se desprinde de interfața tradițională WordPress și introduce utilizatorii într-o experiență aproape asemănătoare cu Photoshop pentru a construi povestiri individuale. Editorul Povestiri este complet drag-and-drop.

Pluginul oferă, de asemenea, opt șabloane prestabilite care acoperă o gamă mică de nișe. Cu toate acestea, conform anunțului Google, compania intenționează să adauge mai multe șabloane în actualizările viitoare.

Pluginul Web Stories adaugă acum suport pentru imagini Unsplash și videoclipuri Coverr. Pluginul adaugă o filă nouă cu pictograma „media”. Pentru utilizatorii primei versiuni beta a pluginului, acest lucru poate fi puțin confuz. Pictograma media anterioară era pentru o filă care afișa media utilizatorului. Acum, media utilizatorului se află sub fila cu pictograma „încărcare”.

De asemenea, nu este clar imediat că imaginile Unsplash și videoclipurile Coverr nu sunt găzduite pe site-ul în sine. Există o notă „alimentată de” în partea de jos a filei, dar poate fi ușor de dor, deoarece se amestecă cu media din fundal.

Mediile de la Unsplash și Coverr sunt găzduite în afara site-ului și nu sunt descărcate în biblioteca media WordPress a utilizatorului. Nu am găsit nicio mențiune în documentația pluginului. O astfel de legătură rapidă a fost un motiv de dezbatere cu privire la lansarea oficială recentă a pluginului Unsplash.

Google a anunțat, de asemenea, că intenționează să adauge mai multe „integrări media stoc” în viitorul apropiat. Potrivit unui document distribuit printr-un bilet GitHub, astfel de integrări viitoare pot include Google Photos și site-ul de partajare GIF Tenor.

Leave a comment